Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/c/1/f/fernvall.se/httpd.www/wp-content/plugins/seo-ultimate/modules/class.su-module.php on line 1195 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/c/1/f/fernvall.se/httpd.www/wp-content/themes/Divi_ny/includes/builder/functions.php on line 4993 Familjerätt i Malmö & Lund

Familjerätt

Familjerätt i Malmö & Lund

Familjerätt: tvister om vårdnad, boende och umgänge

Söker du en kompetent advokat inom familjerätt så har du kommit helt rätt. Advokatfirman Fernvall som finns både i Malmö och Lund har familjerätt som ett av våra arbetsområden.

Om man som föräldrar inte kan komma överens om vem som ska ha vårdnaden om ett barn, hos vem barnet ska bo eller om umgänget för den förälder som barnet inte bor tillsammans med, är det domstolen som bestämmer i de frågorna. Ibland kan tvisterna lösas utan att ärendet behöver drivas i domstol.

Tvister om gemensamma barn kan ofta bli mycket infekterade vilket gör att det kan vara svårt att enas och svårt att driva en process i domstol om man inte företräds av ett ombud. Som alltid är det bra att kontakta en advokat, med kompetens inom familjerätt, i ett så tidigt skede som möjligt.

Familjerätt i Malmö och Lund

I vårdnadstvister kan man ibland få hjälp med advokatkostnaderna genom rättshjälp eller rättsskyddsförsäkring. Vi undersöker alltid möjligheterna till sådan hjälp för Dig.

Testamente

Vem som ärver ens kvarlåtenskap när man dör regleras i lag. Genom ett testamente finns möjligheter att själv bestämma vad som ska gälla. Att skriva ett testamente är särskilt viktigt om man t.ex. lever i samboförhållande och/eller det finns s.k. särkullbarn. För att ett testamente ska vara giltigt måste det uppfylla vissa formkrav.

Äktenskapsförord

Enkelt uttryckt delas båda makars tillgångar lika vid skilsmässa. Genom äktenskapsförord kan man bestämma att viss egendom ska undantas vid bodelning eller att viss egendom som sedan tidigare är enskild, ska vara giftorättsgods. Äktenskapsförord ska registreras för att vara giltiga.

Gällande frågor i familjerätt är Du välkommen att kontakta oss för ytterligare information. Använd antingen kontaktformuläret eller ring oss på 040-182040.

Advokatfirman Fernvall
Södra Förstadsgatan 32
211 43 Malmö

Mail: info@fernvall.se
Telefon: 040 – 18 20 40
Telefon:  040 – 627 84 30
Fax: 040 – 627 84 39

 

Skicka din fråga så tar vi kontakt så fort vi kan !

10 + 9 =